Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5550 912

O nemocnici

V Nemocnici Krupina otvorili vynovené rádiodiagnostické oddelenie

29.10.2019

V krupinskej nemocnici, ktorá je členom skupiny AGEL SK, dnes slávnostne odovzdali do užívania vynovené rádiodiagnostické oddelenie. Celý priestor prešiel kompletnou rekonštrukciou, ktorá trvala 4 mesiace. Stavebné úpravy si vyžiadali investíciu takmer 60 tisíc eur.

Vynovené priestory dnes boli slávnostne otvorené za účasti predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Jána Luntera, primátora Krupiny Radoslava Vazana a riaditeľa Nemocnice Zvolen, pod ktorú prevádzka Krupina patrí, Jána Belanského.

,,Vážim si to a cením si, že sa podarilo zrealizovať tento projekt, bolo to veľmi potrebné. Spoločnosť  AGEL SK sa rozhodla investovať do novej digitálnej technológie, ktorá dokáže  prenášať informácie získané z rőntgenov. To umožní aj oveľa lepšiu spoluprácu so zvolenskou nemocnicou pri prenose informácií,“ uviedol Ján Lunter, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja.

„Táto investícia bude slúžiť pre približne 27 tisíc pacientov, ktorí patria do spádovej oblasti Krupiny. Som veľmi rád, že vedenie spoločnosti AGEL SK vyhovelo žiadosti samosprávy a pristúpilo k tejto, takmer 200 tisícovej investícii,“ povedal primátor Krupiny Radoslav Vazan. „Verím, že to nebude posledná investícia do tohto zariadenia. Našim najbližším zámerom je zabezpečiť dostatok odborných lekárov na oddelenia aj do ambulancií“, dodal primátor.

Vynovené oddelenie disponuje novou klimatizáciou, antistatickou podlahou, je vybavené aj novým nábytkom. Cieľom rekonštrukcie bolo, aby sa tu pacienti cítili pri vyšetreniach komfortne a na úrovni 21. storočia. Na rádiodiagnostickom oddelení sa vykonávajú tieto vyšetrenia:

  • Natívne skiagrafické vyšetrenia skeletu, hrudníka
  • Kontrastné vyšetrenia uropoetického traktu , hepatobiliárneho traktu.
  • Rtg vyšetrenia na lôžku pacienta, na operačnej sále .
  • CT vyšetrenia pre deti a dospelých.
  • Sonografické vyšetrenia

Vyšetrenia sa realizujú pre ambulantných aj hospitalizovaných pacientov. Na CT vyšetrenia, sonografické vyšetrenia sa pacienti objednávajú, pri objednaní sú zároveň informovaní o príprave na dané vyšetrenie.

Nemocnica v Krupine je na svojom rádiodiagnostickom oddelení vybavená aj moderným prístrojom s priamou digitalizáciou v hodnote 121 tisíc eur. Umožňuje snímať pacienta priamo na lôžku, a to bez nutnosti prekladania pacienta na stôl.

,,Sme radi, že sme v Nemocnici Krupina mohli spustiť do prevádzky moderné rádiodiagnostické pracovisko s plne digitálnymi technológiami, ktoré umožní urýchliť diagnostiku a  môžeme tak upustiť od zastaraných, doteraz používaných technológií.  Nové pracovisko bude slúžiť pre všetky ambulancie, špecializované pracoviská a lekárov, ktorí pri svojej práci potrebujú RTG diagnostiku,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Zvolen Ján Belanský.

Nemocnica Krupina sa od 1. decembra 2010 stala pracoviskom akciovej spoločnosti Nemocnica Zvolen a.s., člena skupiny AGEL. 

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL