Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5550 912

O nemocnici

Dve sestry Nemocnice Zvolen a sestra DSS Krupina majú BIELE SRDCE

13.5.2016

Prestížnym ocenením BIELE SRDCE Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) vo Zvolene včera, 12 mája 2016, vyjadrila svoje uznanie dvom sestrám z Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL a jednej sestre z neziskovej organizácie Dom sociálnych služieb (DSS) Krupina. Pani Alena Ďuricová, ktorá svoju prácu vykonáva už 32 rokov na Ambulancii chronickej bolesti vo zvolenskej nemocnici, bola ocenená v kategórii Sestra v praxi. Ocenená v rovnakej kategórii bola aj pani Oľga Gibalová, ktorá pracuje ako pôrodná asistentka na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Ocenenie v kategórii Sestra manažér si prevzal aj pán Mgr. Stanislav Lendvay, ktorý sa stará o dlhodobo chorých pacientov v DSS Krupine a je obľúbený ako u pacientov, tak medzi kolegami.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPAvo Zvolene Bc. Jarmily Olšiakovej si ocenenie prevzalo celkom šesť  sestier z regiónu Zvolen, ktoré boli nominované v  kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg. „Alenka Ďuricová je vždy usmiata, pracovitá a zodpovedne pracujúca. Svoje pracovné povinnosti vykonáva s rešpektom, ku každému pacientovi a príbuznému pristupuje vysoko odborne a ľudsky, má pokojné vystupovanie, je rozvážna a citlivá duša. Jej prácu oceňujú aj ich chronicky bolestiví pacienti, ktorí sú jej vďační za odborný a citlivý prístup,“uviedla Leona Bariaková, vedúca sestra oddelenia OAIM s tým, že jej toto ocenenie právom patrí a za celý kolektív oddelenia a ambulancie chronickej bolesti jej srdečne gratulujú a ďakujú za to, že je medzi nimi, že ich robí lepšími, že je príkladná sestra, matka, manželka a kolegyňa, že je tu pre pacientov a ich príbuzných.

Ďalšou ocenenou bola aj pani Oľga Gibalová, ktorú vďaka jej pozitívnemu prístupu, ústretovosti a empatiu oceňujú rodičky, s ktorými je v neustálom kontakte. Charakterizujú ju dobré komunikačné schopnosti, pracovitosť, dochvíľnosť a vysoké pracovné nasadenie. Je obetavá, empatická, ochotná vždy pomáhať. Svojou usilovnou prácou, profesionalitou, zodpovednosťou a príjemným vystupovaním prispieva k zvyšovaniu kvality ošetrovateľskej starostlivosti,“ povedala Mgr. Katarína Farbiaková, vedúca pôrodných asistentiek s tým, že jej aj v mene celého kolektívu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia gratuluje a praje život plný úprimnej lásky, vďaky a zaslúženej úcty.

Ocenenie BIELE SRDCE si prevzal aj Mgr. Stanislav Lendvay, ktorý je študijný typ, celý život by len študoval, učil sa nové techniky, získaval nové vedomosti, zručnosti a sedel v školských laviciach, o čom svedčí aj jeho štúdium. Úspešne ukončil magisterské štúdium v odbore ošetrovateľstvo na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave a následne ukončil špecializačné štúdium v špecializačnom odbore ošetrovateľská starostlivosť v komunite. „Stanko svoju prácu berie ako koníček, vykonáva ju s plnou zodpovednosťou, empatickým prístupom ku klientom, ktorí si ho nevedia vynachváliť. Vie im poradiť, pomôcť, porozprávať sa s nimi, vypočuť ich, zasmiať sa, pošpásovať, čo títo ľudia vedia nesmierne oceniť,“ dodala PhDr. Elena Mikušová, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť, ktorá mu do ďalšej náročnej práce popriala veľa krásnych a neopakovateľných chvíľ, veľa entuziazmu a pracovného nasadenia.

Ocenenia boli odovzdané na regionálnom seminári v priestoroch Obvodného úradu vo Zvolene, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny zástupkyne regionálnej komory predstavili ocenených a uviedli ich stručný profesijný životopis. „V mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratulujeme k prestížnemu oceneniu všetkým našim oceneným sestrám a prajeme im veľa pracovných úspechov a spokojných pacientov,“ uzavrel MUDr. Jozef Botka, riaditeľ nemocnice.

Nemocnica Zvolen poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL