Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5550 912

O nemocnici

Dve sestry Nemocnice Zvolen majú Biele srdce

22.5.2015

Prestížnym ocenením BIELE SRDCE Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) vo Zvolene včera, 20.mája 2015, vyjadrila svoje uznanie až dvom sestrám z Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL. Pani Jana Ludvarová bola ocenená v kategórii Sestra v praxi, ktorú vykonáva vo zvolenskej nemocnici už krásnych 39 rokov. Ocenená v rovnakej kategórii bola aj pani Anna Tancerová, ktorá sa stará o dlhodobo chorých pacientov v Krupine a je obľúbená ako u pacientov, tak medzi kolegyňami.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPA vo Zvolene Bc. Jaroslavi Olšiakovej si ocenenie prevzalo celkom sedem sestier z regiónu Zvolen, ktoré boli nominované v  kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg. „Prácu ocenenej Jany Ludvarovej charakterizuje trpezlivosť, obetavosť a láskavý prístup k pacientovi. Empatia je u nej vrodená, a že slovo lieči, aj v praxi využíva. Pacienta si vypočuje, poradí a jej milé slovo mu ťažkú chvíľu v nemocnici spríjemní. Má nové nápady, no je pedant a to vyžaduje aj od svojho okolia. Je ostatným príkladom a to nielen pre mladšie sestry, ale rešpekt má aj u starších kolegýň,“ uviedla Mgr. Elena Mikušová, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť s tým, že jej vysoký ľudský, morálny a odborný kredit ocenili aj jej spolupracovníci na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a preto ju navrhli na udelenie ocenenia Biele srdce.

Ďalšou ocenenou bola aj pani Anna Tancerová. „Svoje vedomosti a celoživotné pracovné skúsenosti plne využíva v praxi, hlavne k spokojnosti pacienta, je iniciatívna a k dispozícii, keď je treba. V kolektíve je obľúbená, komunikatívna, dochvíľna, zodpovedná. Presadzuje zásady slušnosti, zodpovednosti  a rešpektu voči ostatným,“ povedala Mgr. Zdenka Sujová, vrchná sestra oddelenia dlhodobo chorých v Krupine.

Ocenenia boli odovzdané na regionálnom seminári v priestoroch Obvodného úradu vo Zvolene, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny zástupkyne regionálnej komory predstavili ocenenú a uviedli jej stručný profesijný životopis. „V mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratulujeme k prestížnemu oceneniu obom našim sestrám a prajeme im veľa pracovných úspechov a spokojných pacientov,“ uzavrel MUDr. Jozef Botka, riaditeľ nemocnice.

Nemocnica Zvolen poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL